• Ανάβει φωτιές η απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ

  ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: NewsRoom™
  ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: 7 Δεκεμβρίου 2017
  A- A+

  #ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ#

  Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατήγγειλαν την μονομερή αναγνώριση από τις ΗΠΑ της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ το Ιράκ απαίτησε η κυβέρνηση Τραμπ να ανακαλέσει την απόφασή της που κινδυνεύει να πυροδοτήσει την τρομοκρατία.

  "Το υπουργείο εξέφρασε βαθιά ανησυχία για τις επιπτώσεις της απόφασης αυτής για την σταθερότητα της περιοχής καθώς προκαλεί το αίσθημα του αραβικού και μουσουλμανικού πληθυσμού λόγω του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ στη συνείδηση των Αράβων και Μουσουλμάνων", αναφέρει η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ των ΗΑΕ.

  Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η ανακοίνωση της ιρακινής κυβέρνησης: "Προειδοποιούμε κατά των σοβαρών επιπτώσεων αυτής της απόφασης για την σταθερότητα της περιοχής και του κόσμου. Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να ανακαλέσει την απόφαση αυτή για να σταματήσει η σοβαρή κλιμάκωση, η οποία θα μπορούσε να πυροδοτήσει τον εξτρεμισμό και να δημιουργήσει συνθήκες που ευνοούν την τρομοκρατία".
 • No Comment to " Ανάβει φωτιές η απόφαση Τραμπ για την Ιερουσαλήμ "

  Προσθέστε (ΑΝΩΝΥΜΑ) τα σχόλιά σας ΕΔΩ..