Τέσσερις φορές σε ισόβια καταδικάστηκαν από το Κακουργιοδικείο της Λάρνακας ο 39χρονος επιχειρηματίας Παναγιώτης Πενταύκας και ο 42χρονος Σέρβος σωματοφύλακας Λόι Ντεγιάν. Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για τον τετραπλό φόνο πριν από δύο χρόνια στην Αγία Νάπα, με θύματα τον επιχειρηματία Φάνο Καλοψιδιώτη, τον αστυνομικό Ηλία Χατζηευθυμίου, τη σύζυγο του Σκεύη Χατηευθυμίου και τον ένα εκ των εκτελεστών τον Αλβανό Gianni Vogli.

Ο Παναγιώτης Πένταυκας σύμφωνα με μαρτυρίες που κατατέθηκαν στο δικαστήριο ήταν ο άνθρωπος που είχε υποδείξει στους εκτελεστές τη διαδρομή διαφυγής τους μετά τον φόνο ώστε να αποφύγουν δρόμους στους οποίους υπήρχαν κάμερες. Επίσης ήταν αυτός που ανέλαβε να πυρπολήσει το κλεμμένο αυτοκίνητο με τα όπλα των εκτελεστών.

Ο Λόι Ντεγιάν ήταν σωματοφύλακας του Φάνου Καλοψιδιώτη και συνεργάστηκε με τους εκτελεστές ώστε να τους βοηθήσει να τον σκοτώσουν. Την ώρα της δολοφονικής επίθεσης πήγε στη τουαλέτα ενώ προηγουμένως είχε ειδοποιήσει τους πληρωμένους εκτελεστές με sms για την παρουσία Καλοψιδιώτη στο εστιατόριο που έγινε ο φόνος. Για την ίδια υπόθεση έχουν καταδικαστεί σε ισόβια ακόμα δύο άτομα τα οποία παραδέχθηκαν την συμμετοχή τους στον σχεδιασμό του φόνου. Εν τω μεταξύ άφαντος για 14 μήνες παραμένει ο Αλβανός εκτελεστής Alex Burreli και όλα δείχνουν ότι δολοφονήθηκε από αυτούς που είχαν δώσει την εντολή για τον φόνο Καλοψιδιώτη, ώστε να μην συλληφθεί και τους αποκαλύψει. Σε σχέση με τους ηθικούς αυτουργούς η αστυνομία θεωρεί ότι το θέμα έχει κλείσει καθώς ο εγκέφαλος της σπείρας δολοφονήθηκε πριν από λίγους μήνες από άγνωστους δράστες.

Πριν από τον τετραπλό φόνο είχε γίνει ακόμη μια απόπειρα δολοφονίας του Φάνου Καλοψιδιώτη, αλλά οι δράστες δολοφόνησαν πέντε σωματοφύλακες του. Για τον πενταπλό φόνο καταδικάστηκαν δύο πληρωμένοι εκτελεστές από την Ελλάδα, ο Δ. Μαμαλικόπουλος και ο Α. Τσεχιλίδης, οι οποίοι είχαν σχέση με τον αντιεξουσιαστικό χώρο και μισθώθηκαν για να εκτελέσουν το συμβόλαιο θανάτου.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι μετά τον πενταπλό φόνο άγνωστοι είχαν δολοφονήσει και τον πατέρα του Φ. Καλοψιδιώτη, Γιάννη, ενώ και ο αδελφός του Καλοψιδιώτη είχε σκοτωθεί από έκρηξη βόμβας την οποία μετέφερε.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top