#ΣΟΚ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ#

Οι αρχές της Βρετανίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να εντοπίσουν τους βομβιστές του μετρό στο Λονδίνο.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν 29 άνθρωποι και ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, καθώς εκτιμάται πως δεν εξερράγη εξολοκλήρου ο μηχανισμός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sun, η βόμβα ήταν γεμάτη με καρφιά και βίδες, και φέρεται να περιείχε το TATP, ένα εκρηκτικό που είναι γνωστό ως "Μητέρα του Σατανά". Αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής επιβεβαίωσαν στη βρετανική εφημερίδα ότι κυνηγούν πολλούς επιτιθέμενους, κατά πάσα πιθανότητα τζιχαντιστές, μετά από την ανάληψη ευθύνης που έγινε από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο προπαγάνδας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Amaq.

Εκτός από τους ένοπλους βρετανούς αστυνομικούς, υπάρχει και ισχυρή στρατιωτική δύναμη στους δρόμους του Λονδίνου, μετά και τις χθεσινές δηλώσεις της πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέβασε το επίπεδο τρομοκρατικού συναγερμού στο «κρίσιμο», ενεργοποιώντας τις σχετικές κινήσεις και τα μέτρα που προβλέπονται. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, όταν ενεργοποιείται το συγκεκριμένο επίπεδο, οι αρχές περιμένουν νέα επίθεση.

«Για την περίοδο αυτή, το στρατιωτικό προσωπικό θα αντικαταστήσει τους αστυνομικούς σε ορισμένες προστατευόμενες περιοχές που δεν είναι προσιτές στο κοινό», δήλωσε η Τερέζα Μέι και συμπλήρωσε: «Οι πολίτες θα δουν περισσότερη ένοπλη αστυνομία στο δίκτυο μεταφορών και στους δρόμους μας, με στόχο την παροχή επιπλέον προστασίας. Πρόκειται για ένα αναγκαίο βήμα που θα προσφέρει επιπλέον ασφάλεια, την ώρα που διεξάγονται οι έρευνες».

Όσον αφορά τον βομβιστή, η αστυνομία εξετάζει όλες τις πιθανότητες. Ή να ήταν μεταξύ εκείνων που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα ή να πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό εξ' αποστάσεως και να διέφυγε αμέσως μετά την έκρηξη με τρένο, να μην ήταν δηλαδή βομβιστής αυτοκτονίας.

Επίσης, ο Guardian και το Sky News, αναφέρουν ότι η αστυνομία έχει βρει εικόνες του βομβιστή από κάμερες παρακολούθησης στο δίκτυο του μετρό, που τον δείχνουν  να επιβιβάζεται στο τρένο με τη τσάντα και τη βόμβα.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top