Δημοσιεύματα γερμανικών μέσων αναφέρουν πως το Βερολίνο σκέφτεται να προσθέσει την Τουρκία σε έναν κατάλογο χωρών που εγείρουν υψηλούς κινδύνους για την ασφάλεια των πρακτόρων των μυστικών υπηρεσιών, αστυνομικών και στρατιωτικών αξιωματούχων.

Όπως αναφέρουν η εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung και τα τηλεοπτικά δίκτυα WDR και NDR, επικαλούμενα εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, ο κατάλογος βρίσκεται επί του παρόντος σε στάδιο επανεξέτασης.

«Ως μέρος αυτής της διαδικασίας, το υπουργείο Εσωτερικών εξετάζει αν θα προσθέσει την Τουρκία στον κατάλογο», τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος.

Η λίστα αυτή περιλαμβάνει προς το παρόν την Κίνα, τη Ρωσία, το Πακιστάν, τη Βόρεια Κορέα, μαζί με ακόμη 26 χώρες.

Κάποιες γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν ότι η Τουρκία πρέπει να θεωρείται περισσότερο εχθρός παρά σύμμαχος και καλούν για την επέκταση της παρακολούθησης από τις υπηρεσίες πληροφοριών των τουρκικών δραστηριοτήτων στη μάχη ενάντια σε ισλαμιστικές οργανώσεις, τόνισαν τα γερμανικά ΜΜΕ.

Κάποιες υπηρεσίες επίσης προειδοποίησαν τους πρόσφατους μήνες τους εργαζομένους τους για τους κινδύνους που θέτει ένα ταξίδι στην Τουρκία, ενώ προειδοποίησαν άλλους να μην ταξιδεύουν εκεί για διακοπές.

Οι σχέσεις των δύο χωρών είναι ιδιαιτέρως τεταμένες τους τελευταίους μήνες.

Πηγή: cnn.gr

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top