#''ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ'' ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ#

Την αντίρρησή τους ως προς τις πολιτικές του Ερντογάν εξέφρασαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο τα μέλη της ομάδας ακτιβιστών Pixelhelper, που πραγματοποίησαν πρόσφατα μια «παρέμβαση» στην τουρκική πρεσβεία στο Βερολίνο, προβάλλοντας με προτζέκτορα μια σειρά μηνυμάτων στην πρόσοψη του κτιρίου.

Μεταξύ των μηνυμάτων, τα οποία προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, ήταν η αναγραμματισμένη φράση «Yuck Fou Erdogan» που συνοδευόταν με την εικόνα του Γερμανού αντικαγγελάριου και υπουργού Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ με υψωμένο το μεσαίο δάχτυλο, αλλά και η «επικήρυξη» του «τρομοκράτη Ερντογάν που καταζητείται από την Ιντερπόλ».

Με δελτίο Τύπου που δημοσίευσαν μετά την παρέμβασή τους, οι ακτιβιστές ζητούν «την άμεση απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων στην Τουρκία».

Η ομάδα ακτιβιστών «Pixelhelper», σύμφωνα με την ιστοσελίδα της, χρησιμοποιεί ασυνήθιστους τρόπους για να στείλει μηνύματα στον γερμανικό λαό και να ευαισθητοποιήσει του πολίτες. Ένα από αυτά είναι η προβολή διαφανειών με ισχυρούς προτζέκτορες σε κρατικά κτίρια ή πρεσβείες για μικρό χρονικό διάστημα. «Στόχος μας είναι να ταρακουνήσουμε τον κόσμο», λέει χαρακτηριστικά ο ακτιβιστής Olivier Bienkowski.

Μεταξύ άλλων παρεμβάσεων της ομάδας ήταν η προβολή του μηνύματος «Εκτός λειτουργίας» στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Μετανάστευσης αλλά και στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top