Σε ακύρωση της κράτησής του και στον εγκλεισμό του σε ψυχιατρικό ίδρυμα οδήγησε η ψυχιατρική εξέταση ενός 19χρονου, ο οποίος το προηγούμενο Σάββατο (05/08), οπλισμένος με μαχαίρι και φωνάζοντας «ο Θεός είναι μεγάλος», προσπάθησε να εισβάλει στον Πύργο του Άιφελ.

«Η ψυχιατρική εξέταση συμπέρανε άρση καταλογισμού, η κράτηση ήρθη χθες το βράδυ» και ο ύποπτος «ετέθη στην φροντίδα του ιδρύματος στο οποίο είχε νοσηλευθεί και κατά το παρελθόν με δικαστική εντολή», ανακοίνωσε η Εισαγγελία του Παρισιού.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 19χρονος έπασχε από ψυχιατρικά προβλήματα από το 2013 και είχε νοσηλευθεί επί μήνες στο Μπομόν-σιρ-Ουάζ , στη Βαλ-ντ΄Ουάζ.

Η απόφαση για την ανανέωση της νοσηλείας του ελήφθη στις 27 Ιουλίου και την ημέρα που προσπάθησε να εισβάλει οπλισμένος στον Πύργο του Άιφελ βρισκόταν σε άδεια, προκειμένου να επισκεφθεί την οικογένειά του.

Λίγο πριν από τα μεσάνυκτα, όμως, ο νεαρός πέρασε την πύλη ασφαλείας, σπρώχνοντας έναν αστυνομικό και φωνάζοντας «ο Θέος είναι μεγάλος».

Στη συνέχεια ανταποκρίθηκε στις εντολές των αστυνομικών να αφήσει το μαχαίρι του, χωρίς να προβάλει αντίσταση.

Μετά τη σύλληψή του δήλωσε ότι ήθελε να διαπράξει επίθεση κατά στρατιωτικού και ότι βρίσκεται σε επαφή «με μέλος του Ισλαμικού Κράτους».

Παρόλα αυτά, η δικαστική έρευνα παραμένει ανοικτή για «απόπειρα δολοφονίας κατά προσώπου που φέρει δημόσια εξουσία, σε σχέση με τρομοκρατική ενέργεια».

Η έρευνα διενεργείται από δικαστικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top