#ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΟΠΛΙΤΕΣ ΒΑΠΟΡΑΚΙΑ#

Διάδοση ναρκωτικών μέσα στα στρατόπεδα.

Δυστυχώς συμβαίνει και είναι ένα τεράστιο κοινωνικό φαινόμενο.

Πολλοί  ευάλωτοι νέοι λίγο από την παρέα, λίγο από τη δήθεν "μαγκιά", λίγο οι επιτήδειοι παρασύρονται και "ξεκινούν τις δοκιμές".

Η Ειδική Ομάδα Αντιμετώπισης Ναρκωτικών (ΕΟΑΝ) η οποία σε συνεργασία και με την ΥΚΑΝ, είναι τα τελευταία 3 χρόνια το εργαλείο της Εθνικής Φρουράς να σταματήσει την εισαγωγή ναρκωτικών στα στρατόπεδα, να διωχθούν οι έμποροι του θανάτου και να διαφυλάξει τους νέους της.

Και η πορεία της είναι επιτυχής, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν γίνει 120 συλλήψεις στην περίοδο δράσης της ΕΟΑΝ οι 70 εντός στρατοπέδου, ενώ παράλληλα έχουν κατασχεθεί μεγάλες ποσότητες σκληρών ναρκωτικών που θα κατέληγαν σε φαντάρους.


Τι γίνεται όμως όταν τα "βαποράκια" που συλλαμβάνονται δεν είναι απλοί φαντάροι αλλά Επαγγελματίες Οπλίτες, οι οποίοι δεν βλέπουν νεοσύλλεκτους, αλλά εν δυνάμει "πελάτες";

Τον τελευταίο μόνο χρόνο η ΕΟΑΝ συνέλαβε συνολικά 5 Συμβασιούχους Οπλίτες για διακίνηση ναρκωτικών. Από αυτούς, 3 μέσα στις μονάδες τους. Δυστυχώς, υπάρχουν και στις Ένοπλες Δυνάμεις "σάπια μήλα".

Γιατί όμως να συμβαίνει αυτό;

Ποιοι είναι οι υπεύθυνοι που ελέγχουν το "ποιον" όσων επιθυμούν να καταταγούν στις ΕΔ; Δεν είναι ο στρατός κύριοι "ξέφραγο αμπέλι". Δε μπορεί ο κάθε επιτήδειος να αποκτάει "πάσο" στα στρατόπεδα για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του. Δε επιτρέπεται κάποιοι να σπιλώνουν το ήθος και τη περηφάνια του στρατιωτικού. Ο σκοπός του είναι συγκεκριμένος και ιερός και δε περιλαμβάνει καμία έκνομη πράξη.

Ελπίζουμε λοιπόν, με τις επικείμενες προσλήψεις συμβασιούχων οπλιτών, αυτή τη φορά να γίνει καλύτερη διαλογή υποψηφίων και ότι η ΕΟΑΝ με την ΥΚΑΝ θα εξαλείψουν αυτό το  φαινόμενο.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top