#ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ Ο ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ#

Ο Πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (CEUMC), Στρατηγός Μιχαήλ Κωστάρακος, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο από τις 03 έως και τις 04 Ιουλίου, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργού Άμυνας κ. Χριστόφορου Φωκαΐδη.

Ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματούχος της ΕΕ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας κ. Χριστόφορο Φωκαΐδη όπου αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Επιπλέον, είχε μια ουσιαστική και ολοκληρωμένη συζήτηση με τον Αρχηγό της Κυπριακής Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, για τους κοινούς στρατηγικούς τους στόχους και για την αξιολόγηση των κοινών τους δράσεων στο πλαίσιο της ΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος παρευρέθηκε στο σεμινάριο «Σύγχρονες προκλήσεις Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο και Διαχείριση Κρίσεων», το οποίο διοργανώθηκε από την Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας της Κύπρου, όπου και πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: «Η Παγκόσμια Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ασφάλειας και Αμυντικής Πολιτικής και η Ανατολική Μεσόγειος».Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top