#ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΙ ΡΩΣΙΑΣ#

Την ονομάζουν "πατέρα όλων των βομβών" και ο Ερντογάν θέλει να φτάξει την δική του

Εξαϋλώνει τα πάντα σε ακτίνα 300 μέτρων - Αντίστοιχη βόμβα έχουν οι Ρώσοι και οι ΗΠΑ

Ο Ερντογάν κατασκευάζει και πυραυλικό σύστημα που μπορεί να πλήξει ακόμα και την Αθήνα

Το συγκεκριμένο υπερόπλο, δοκιμάστηκε πρώτη φορά από τους ρώσους τον Σεπτέμβριο του 2007. Ονομάζεται Aviation Thermobaric Bomb of Increased Power. Εχει βάρος 7,1 τόνων και ισχύ ισοδύναμη με 44 τόνους TNT!


Ενεργοποιείται με πυροδότηση στον αέρα λίγο πριν έλθει σε επαφή με το έδαφος ενώ η καταστροφή προκαλείται από το υπερηχητικό ωστικό κύμα και τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται κατά την έκρηξη.

Τέτοιου είδους θερμοβαρική βόμβα έχουν και οι ΗΠΑ και την "χρησιμοποίησαν" εναντίον μαχητών του Ισλαμικού Κράτους.

Όλα στην Τουρκία, γίνονται κάτω από άκρα μυστικότητα και σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα Δημοκρατία, την πληροφορία επιβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Τα σχέδια του Ερντογάν ήταν γνωστά από το 2014. Βγήκαν στον φως με τον πιο επίσημο τρόπο όταν στην έκθεση αμυντικών συστημάτων IDEF 2017 στην Τουρκία παρουσιάστηκε μια έκδοση θερμοβαρικής βόμβας.

Εκτός όμως από την θερμοβαρική βόμβα, έχουν προχωρήσει και στην κατασκευή ενός νέου πυραυλικού συστήματος προηγμένης τεχνολογίας το οποίο θεωρητικά μπορεί να πλήξει ακόμα και την Αθήνα.

Μπορεί να μεταφέρει εκρηκτικά βάρους 450 κιλών και μεγάλης ακρίβειας καθώς η μέγιστη απόκλιση από τον στόχο είναι μόλις 50 μέτρα.

Δείτε την αντίστοιχη ρώσικη βόμβα Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top