#ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ#

Ο Αν. ΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας επέδειξε για ακόμη μία φορά την ευαισθησία που διακρίνει τον ίδιο, όσο και το σύνολο του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αναφορικά με ζητήματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Συγκεκριμένα, ο Αν. ΥΕΘΑ έγινε παραλήπτης αιτήματος της Περιφερειακής Εφορείας των Προσκόπων της Θεσσαλονίκης, στο οποίο διατυπωνόταν η επιθυμία των Προσκόπων της Θεσσαλονίκης για υποστήριξη όσον αφορά το Ιατρικό Προσωπικό, ενόψει μιας Μεγάλης Δράσης που θα πραγματοποιηθεί στο Εκπαιδευτικό Προσκοπικό Κέντρο «Θεόδωρος Λίτσας» στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης, όπου θα συμμετάσχουν περί των 400ων παιδιών ηλικίας 7-11 ετών, καθώς και 100 ενήλικες βαθμοφόροι πρόσκοποι.
Με εντολή Αν.ΥΕΘΑ Δ.Βίτσα έγινε αποδεκτό το αίτημα των Προσκόπων της Θεσσαλονίκης για διάθεση Ιατρού Οπλίτη για κάλυψη ιατρικών αναγκών σε Μεγάλη Δράση στην Θεσσαλονίκη
Ο κ. Βίτσας ενήργησε άμεσα ως προς την ικανοποίηση του αιτήματος και προχώρησε στη διάθεση ενός Οπλίτη Ιατρού στο συγκεκριμένο Προσκοπικό Εκπαιδευτικό Κέντρο προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες ιατρικής φύσεως.

Η πράξη αυτή αναδεικνύει εκ νέου την κινητοποίηση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των Επιτελείων Γενικότερα, σχετικά με ζητήματα που εφάπτονται στη παροχή κοινωνικού και ανθρωπιστικού έργου προς όλες τις κοινωνικές ομάδες - ανεξαιρέτως εθνικότητας, ιδιότητας κλπ- που χρήζουν υποστήριξης και αλληλεγγύης.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δράσεις του Στρατού επεκτείνονται στη παροχή συστηματικής υγειονομικής κάλυψης, με πιο πρόσφατο παράδειγμα την προσφορά υπηρεσιών πρωτοβάθμιας υγείας που παρέχεται από στρατιωτικούς γιατρούς σε ακριτικά χωριά της Θράκης.

Μάλιστα, το γεγονός ότι οι ταχύτατες ενέργειες που έγιναν και οδήγησαν στη διάθεση οπλίτη ιατρού προς κάλυψη του αιτήματος της Περιφερειακής Εφορείας των Προσκόπων της Θεσσαλονίκης, ήρθε σε γνώση του StratiotikosGR από ανεπίσημες πηγές του Υπουργείου, οδηγεί σε ένα επιπλέον συμπέρασμα που δεν είναι άλλο από το ότι οι συγκεκριμένες πράξεις αλληλεγγύης και παροχής ανθρωπιστικού έργου κάθε άλλο παρά επικοινωνιακό χαρακτήρα έχουν.

Αντίθετα, απορρέουν από την προσωπική ευαισθησία και ενσυναίσθηση του ίδιου του Αν.ΥΕΘΑ, καθώς και από το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης του στρατιωτικού προσωπικού και στοχεύουν στην ειλικρινή και ανιδιοτελή προσφορά βοήθειας για την ανακούφιση των προβλημάτων που ταλανίζουν διάφορες ομάδες της κοινωνίας μας

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top