#ΣΜΗΝΟΣ THUNDERBIRDS#

Εντυπωσιακές ήταν οι διελεύσεις του ακροβατικού Σμήνους “Thunderbirds” της αμερικανικής Αεροπορίας πάνω από τη γαλλική πρωτεύουσα. Ο σχηματισμός των 7 συνολικά F-16, πέρασε πάνω από τον πύργο του Άιφελ, το Λούβρο και άλλα γνωστά σημεία του Παρισιού, στο πλαίσιο δοκιμαστικής πτήσης για την διεξαγωγή τιμητικής διέλευσης την Παρασκευή 14 Ιουλίου (Ημέρα της Βαστίλης) η οποία είναι η εθνική επέτειος της Γαλλίας.
Οι Thunderbirds πέταξαν επίσης πάνω Mont de Michel και τις ακτές της Νορμανδίας (Utah Beach, Pointe du hoc) όπου πραγματοποιήθηκε η συμμαχική απόβαση (D Day) προς τιμήν όλων όσων έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι την 6η Ιουνίου του 1944 ώστε να ανοίξουν το δρόμο για την απελευθέρωση της ηπειρωτικής Ευρώπης από την ναζιστική κατοχή.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισης τους πάνω από το Παρίσι την Παρασκευή, οι Thunderbirds αναμένεται να μεταβούν στη Μ. Βρετανία, στο περίφημο Air Tattoo έπειτα από 10ετη απουσία. Αφορμή στάθηκε ο εορτασμός συμπλήρωσης 70 ετών από την ίδρυση της αμερικανικής Αεροπορίας (70th Anniversary of the United States Air Force).Η ευρωπαϊκή περιοδεία των Thunderbirds πραγματοποιήθηκε με υπερανταλαντική πτήση, η οποία υποστηρίχτηκε από ιπτάμενα τάνκερ KC-135R της USAF, με μεταστάθμευση στην αεροπορική βάση RAF Mildenhall στη Μεγάλη Βρετανία.
Σημειώνεται ότι το ακροβατικό σμήνος της USAF είναι διάσημο για το αεροπορικό θέαμα που προσφέρει καθώς εκτελεί θεαματικούς ελιγμούς σε πολύ κλειστό σχηματισμό ενώ οι χειριστές του προέρχονται από την αφρόκρεμα των χειριστών της USAF με αποστολή την προβολή στο κοινό των ικανοτήτων της αμερικανικής αεροπορίας.Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top