#ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ#
Η Γαλλία και η Γερμανία καταβάλλουν προσπάθειες για την επίτευξη στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της άμυνας, ανέφεραν τα γερμανικά ΜΜΕ την Κυριακή.

– Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ανέφερε ότι έλαβε ένα έγγραφο που έστειλαν οι αρμόδιες αρχές των  δύο κρατών σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που πρότειναν να αναπτύξουν “μόνιμη δομημένη συνεργασία” στην άμυνα πέραν του πλαισίου του ΝΑΤΟ.

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι το Βερολίνο και το Παρίσι είχαν θεσπίσει αρκετούς όρους, όπως υποχρεωτικές πληρωμές για την άμυνα και ετήσιες επιθεωρήσεις των ενόπλων δυνάμεων των χωρών, τις οποίες τα κράτη μέλη πρέπει να εκπληρώσουν για να συμμετάσχουν στο σχέδιο.

Ο επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Federica Mogherini αναμένεται να προτείνει την πρωτοβουλία για εξέταση πριν από τα τέλη Σεπτεμβρίου και μετά τα μέλη της ΕΕ θα έχουν τρεις μήνες για να αποφασίσουν για τη συμμετοχή τους, πρόσθεσε το πρακτορείο ειδήσεων.

Οι συζητήσεις για την υπεράσπιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης διεξάγονται εδώ και χρόνια. Εντάθηκαν μετά τη νίκη του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016 λόγω των δηλώσεων του πολιτικού ότι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ πρέπει να αυξήσουν τη συμβολή τους στην άμυνα.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top