#ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΠΥΡΑΥΛΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ#

Προβληματισμό εκφράζουν οι ΗΠΑ σχετικά με μία ενδεχόμενη απόφαση της Τουρκίας να εφοδιαστεί με το σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας S-400. Η αγορά του συγκεκριμένου πολεμικού εξοπλισμού από τη Ρωσία θα ήταν ικανή να προκαλέσει την έντονη ανησυχία των Ηνωμένων Πολιτειών, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του Αρχηγού των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Τζόζεφ Ντάνφορντ.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας των ΗΠΑ προέβη στη παρακάτω δήλωση κατά την ομιλία του στο Φόρουμ για την Ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο Άσπεν του Κολοράντο:

"Υπήρξε ένα δημοσίευμα που ήταν λανθασμένο, δεν έχουν αγοράσει το σύστημα S-400 από τη Ρωσία. Αυτό θα μας ανησυχούσε αν το έκανα, όμως δεν το έχουν κάνει".

Διευκρινίζουμε ότι, το αντιπυραυλικό σύστημα νέας γενιάς S-400 που διαθέτει προς πώληση η Ρωσία, δύναται να φέρει τρεις διαφορετικούς τύπους πυραύλων που έχουν τη ικανότητα καταστροφής εναέριων στόχων.

Επιπλέον, φέρει τη δυνατότητα εντοπισμού και καταστροφής ποικίλων στόχων που κυμαίνονται από αναγνωριστικά αεροσκάφη μέχρι και βαλλιστικούς πυραύλους.

Η Κίνα έχει ήδη συμφωνήσει με τη Ρωσία για την αγορά του συστήματος S-400, ενώ στη μάχη της διεκδίκησης του συγκεκριμένου αντιπυραυλικού συστήματος έχουν μπει δυναμικά και η Ινδία με την Τουρκία.

Μάλιστα προ ολίγων ημερών, την περασμένη Τρίτη, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Φικρί Ισίκ, υποστήριξε ότι οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του S-400 βρίσκονται ένα βήμα πριν την επιτυχή ολοκλήρωση τους.  

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top