Περισσότεροι από 1.400 μετανάστες αποβιβάστηκαν σήμερα στην Ιταλία, οι πρώτοι από τους τουλάχιστον 4.400 που αναμένεται να αποβιβαστούν στη διάρκεια της ημέρας μετά τη διάσωσή τους από πλοία αυτή την εβδομάδα στη νότια Μεσόγειο.

Στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει τη ροή μεταναστών στη χώρα, η ιταλική κυβέρνηση έχει συντάξει έναν κώδικα συμπεριφοράς για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που επιχειρούν στη Μεσόγειο.

Το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι έως τις 13 Ιουλίου περίπου 86.123 μετανάστες έχουν φθάσει στην Ιταλία φέτος, μια αύξηση 10% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016.

Ενώ ορισμένες μκο επέκριναν τα σχέδια για έναν κώδικα συμπεριφοράς, λέγοντας ότι θα καταστήσει πιο δύσκολη την προσπάθεια να παρασχεθεί βοήθεια στους μετανάστες που φεύγουν για να γλιτώσουν από τη φτώχεια και τον πόλεμο, εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών δήλωσε πως η Ιταλία χρειάζεται περισσότερη βοήθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει την κρίση.

«Βασικά, στην Ιταλία χρειαζόμαστε περισσότερη αλληλεγγύη από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. Στη Λιβύη χρειαζόμαστε περισσότερη σταθερότητα, αλλά χρειαζόμαστε επίσης για όλη την Αφρική καλύτερες επενδύσεις ώστε να βοηθήσουν τον κόσμο (εκεί)», δήλωσε η Καρλότα Σάμι, εκπρόσωπος της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες, UNHCR.

Εκτός από τους 1.428 νεοφερμένους που αποβιβάστηκαν από σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο λιμάνι της Κατάνιας, στη Σικελία, άλλοι 935 αναμένονται στο λιμάνι του Σαλέρνο, στη νότια Ιταλία, 860 αναμένεται να φθάσουν στο Μπρίντιζι και 1.200 στον Κρότωνα.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top