#ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ #

Ο τίτλος, MPCC - military planning & conduct capability - Δομή σχεδίασης και διεξαγωγής στρατιωτικών επιχειρήσεων) , αν και ασυνήθιστος απεικονίζει τη δύναμη της ΕΕ να πετυχαίνει αυτό που απαιτείται τελικά, ακόμα και αν απαιτούνται συμβιβασμοί και υποχωρήσεις σε εθνικές προκαταλήψεις.

Η σύσταση αυτού του Στγειου αποτελεί μια πολύ σημaντική επιχειρησιακή απόφαση ενίσχυσης της ευρωπαϊκής άμυνας για την οποία επέμεναν και αγωνίστηκαν για χρονιά πολλοί στρατιωτικοί και πολιτικοί υπεύθυνοι στους κόλπους της ΕΕ.

Θα συμβάλει στην άμεση κάλυψη ενός υπάρχοντος επικίνδυνου κενού στη δκση και τον έλεγχο άλλα και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των μη εκτελεστικών ευρωπαϊκών αποστολών οι οποίες επί του παρόντος είναι: οι εκπαιδευτικές αποστολές της ΕΕ στη Σομαλία (EUTM Somalia), στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (EUTM RCA) και στο Μάλι (EUTM Mali).

Θα αποτελέσει τη στατική δομή διοίκησης και ελέγχου εκτός της περιοχής των επιχειρήσεων σε στρατιωτικό στρατηγικό επίπεδο και θα είναι υπεύθυνο για την επιχειρησιακή σχεδίαση και τη διεξαγωγή μη εκτελεστικών αποστολών, συμπεριλαμβανομένης της συγκέντρωσης, ανάπτυξης, υποστήριξης και επαναφοράς δυνάμεων της ΕΕ.

Αρχικά το Στγειο θα απασχολεί 25 αξκους, ενισχυόμενο όπου απαιτείται απο το Στρατιωτικό Επιτελείο της ΕΕ και επικεφαλής θα είναι ο Γενικός Διευθυντής του Στρατιωτικού επιτελείου της ΕΕ βαθμού Αντιστράτηγου.

Θα ασκεί τη διοίκηση και τον έλεγχο των τριών εκπαιδευτικών αποστολών που βρίσκονται επί του παρόντος σε εξέλιξη, καθώς και των άλλων μη εκτελεστικών στρατιωτικών αποστολών που ενδέχεται να αναπτυχθούν στο μέλλον.


Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top