Το Eurogroup μπορεί να μπλοκάρει τη δόση των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, εάν η χώρα δεν παρέχει ασυλία σε αξιωματούχους από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία που είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ και διώκονται, φέρεται να δήλωσε την Παρασκευή ο Ισπανός υπουργός Οικονομίας, Λουίς ντε Γκίντος, σύμφωνα με το Reuters.

Το 2015, ένας Έλληνας εισαγγελέας άσκησε δίωξη κατά τριών υπαλλήλων από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία που είχαν τοποθετηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με την υπόθεση της πώλησης και της επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του δημοσίου την περίοδο 2013-2014, αναφέρει το Reuters.

«Αν δεν υπάρχει μια οριστική λύση για την υπόθετη αυτών των τριών εμπειρογνωμόνων, το Eurogroup θα εμποδίσει την εκταμίευση», είπε ο ντε Γκίντος.

Μετά το δημοσίευμα του Reuters, τo Mαξίμου απάντησε με non paper στoν Ισπανό υπουργό Οικονομίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι: «Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου, στο πλαίσιο της έννομης τάξης και της δικαιοκρατίας, το θέμα που έχει προκύψει με τους τρεις εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, να διευθετηθεί άμεσα και αποτελεσματικά».

Προσέθεσε μάλιστα ότι: «Δεν υφίσταται κανένας λόγος ανησυχίας».

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top