Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν χαιρέτισε σήμερα "την καλή συμφωνία" που επιτεύχθηκε χθες ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της, υπογραμμίζοντας πως η συμφωνία αυτή "δεν είναι οριστική".

"Ήταν σημαντικό να έχουμε αυτή τη συμφωνία, σε αυτό το στάδιο, για να έχουμε τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις και να συνοδεύσουμε την Ελλάδα στις μεταρρυθμίσεις που μόλις εκπλήρωσε και που ήταν δύσκολες μεταρρυθμίσεις", δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι στο Ελιζέ.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός χαιρέτισε από την πλευρά του "μια πολύ θετική συμφωνία". "Η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της. Πιστεύω πως έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, ότι εργάζεται καλά", είπε ο Ραχόι.

Ο Μακρόν υπογράμμισε εξάλλου πως "αυτή η συμφωνία", που συνήφθη "σε επίπεδο υπουργών Οικονομικών" "δεν είναι οριστική".

"Πολλές τεχνικές προτάσεις έχουν γίνει στη διάρκεια αυτών των εβδομάδων των συζητήσεων. Η Γαλλία έχει κάνει προτάσεις", αλλά "πρέπει με όλους τους τρόπους μέσα στους επόμενους μήνες, να επανέλθουμε στο θέμα της Ελλάδας. Και αναπόφευκτα οι λύσεις που η Γαλλία μπόρεσε να προτείνει για να προχωρήσουμε θα επανέλθουν", είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top