Στη φυλακή θα παραμείνει ο 52χρονος χασισοκαλλιεργητής με την φυτεία των 906 δενδρυλλίων που είχε εντοπιστεί στις 10 Μαΐου του 2016 στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας, ενώ ο 22χρονος γιος του αθωώθηκε. Ωστόσο, στον 52χρονο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, όπως αναφέρει το protothema.gr.

Έτσι, απέφυγε την βαρύτερη ποινή που προβλέπει η νομοθεσία και το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών και χρηματική ποινή ύψους 20.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν έδωσε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση που άσκησε κι έτσι θα παραμείνει έγκλειστος ως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Στο έκτασης περίπου 1700 τ.μ. θερμοκήπιο της οικογένειας, οι αστυνομικοί είχαν βρει συνολικά 906 χασισόδεντρα ύψους 0,30 εκατοστών ως 1,60 μέτρου, τα οποία ποτίζονταν με αυτόματο σύστημα. Μάλιστα, ο 52χρονος είχε συλληφθεί επ' αυτοφώρω τη στιγμή που έριχνε λίπασμα στα δενδρύλλια. Το δικαστήριο έκρινε ότι ο 22χρονος γιος του δεν είχε συμμετοχή στην παράνομη καλλιέργεια και τον αθώωσε.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top