Βρέθηκαν εργαστήρια και φυτώρια υδροπονικής κάνναβης σε σπίτια στη Νέα Πεντέλη, στην Ψάθα και στο Γαλάτσι

Εξαρθρώθηκε, από την Δίωξη Ναρκωτικών, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στην καλλιέργεια κάνναβης υδροπονικής μορφής και στην περαιτέρω διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης στην εγχώρια παράνομη αγορά.

Συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στις περιοχές Νέας Πεντέλης, Ψάθας, Γαλατσίου και Π. Φαλήρου, πέντε άτομα. Πρόκειται για τέσσερις Έλληνες, ηλικίας 43, 43, 46 και 48 ετών, μέλη της σπείρας. Συνελήφθη επίσης και μία 40χρονη Ελληνίδα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.


Μετά από την πολύμηνη διερεύνηση της δράσης των μελών της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων, ταυτοποιήσεις ατόμων και χώρων καθώς και δημιουργίας “προφίλ” των εμπλεκομένων, εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης καθώς και οι διακριτοί ρόλοι έκαστου στην καλλιέργεια και διακίνηση των ναρκωτικών.

Ειδικότερα, η εγκληματική οργάνωση αποτελούμενη από Έλληνες, είχε ως αρχηγικό μέλος τον 43χρονο, ο οποίος παράλληλα είχε και την ευθύνη της ανεύρεσης πελατών, ενώ τα άλλα τρία συλληφθέντα μέλη παρείχαν τους χώρους εγκατάστασης των καλλιεργειών. Επιπρόσθετα ο άλλος 43χρονος είχε την ευθύνη για τη διακίνηση των ποσοτήτων κάνναβης στην παράνομη αγορά ναρκωτικών.


Όπως αποκαλύφθηκε, η οργάνωση είχε εγκαταστήσει εντός τριών οικιών στη Νέα Πεντέλη, στο Γαλάτσι και στην Ψάθα, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια-φυτώρια καλλιέργειας, με την υδροπονική μέθοδο, δενδρυλλίων κάνναβης ειδικών ποικιλιών ( BLUE DREAM , CRITICAL ).

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 204 δενδρύλλια ευρωπαϊκής κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας (BLUE DREAM και CRITICAL), 17 κιλά και 598 γραμμάρια κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, 3 κιλά και 860 γραμμάρια χλωρά φύλλα κάνναβης υδροπονικής καλλιέργειας, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, 1.930 ευρώ, 5 συσκευές κινητών τηλεφώνων, πλήρης εξοπλισμός (ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, φωτισμός, αερισμός, ύδρευση κλπ) εργαστηρίων-φυτωρίων καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top