Μια τραγελαφική μάχη με την ελληνική γραφειοκρατία. 14χρόνια παλεύει να αποδείξει πως δεν είναι...νεκρός αλλά δεν τα καταφέρνει

Σίγουρα μοιάζει με ανέκδοτο αλλά η εξωφρενική περιπέτεια που ζει επί 14 χρόνια ένας Έλληνας πολίτης, εγγεγραμμένος στο Δήμο Αιγάλω.Ο Γιάννης Γιάννης Διαμαντής αφηγήθηκε λοιπόν την ιστορία του και σίγουρα θα σας θυμίσει τις γνωστές- αν και όχι τόσο εξοργιστικές- εμπειρίες που όλοι έχουμε ζήσει λίγο έως πολύ προσπαθώντας να βγάλουμε άκρη με δημόσιες υπηρεσίες, δήμους κλπ.

Όλα ξεκίνησαν, όπως ανέφερε σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 όταν πριν από 14 χρόνια πήγε να ψηφίσει και ενημερώθηκε πως αυτό είναι αδύνατον αφού είναι...νεκρός. Ψάχνοντας ανακάλυψε πως ένας άνδρας με το ίδιο όνομα και επώνυμο με το δικό του είχε αποβιώσει.

Αρχικά απευθύνθηκε στον Δήμο του όπου είχαν σταλεί τα στοιχεία του νεκρού Γ.Διαμαντή, για να διορθωθεί το λάθος αλλά οι αρμόδιοι του είπαν να πάει στο ληξιαρχείο της Αθήνας. Όταν πήγε εκεί, του είπαν να πάει στην Εισαγγελέα που του είπε ότι θα πρέπει να γίνει δίκη για διορθωθούν τα στοιχεία του.

Το δικαστήριο όμως εξέδωσε απορριπτική απόφαση, όπως ισχυρίζεται ο...ζωντανός Γιάννης Διαμαντής λέγοντας πως η αίτηση αλλαγής των στοιχείων πρέπει να την κάνει ο νεκρός Διαμαντής και όχι ο ζωντανός!

Η σύζυγος του κ.Διαμαντή περιέγραψε με τη σειρά της τα προβλήματα που αντιμετωπίζει όλα αυτά τα χρόνια η οικογένειά της αφού δεν μπορεί να πάρει οικογενειακό επίδομα και δεν μπορούν να κάνει απονομή κληρονομιάς μετά το θάνατο του πεθερού της. (πραγματικό θάνατο).

Πάντως αν και...νεκρός, ο κ.Διαμαντής υποβάλλει κανονικά φορολογικές αφού για την εφορία παραμένει εν ζωή.
Η οικογένεια προχωρά τώρα σε δεύτερο δικαστήριο ελπίζοντας στην ανάσταση του Γιάννη Διαμαντή. 

Δημοσίευση σχολίου Blogger

 
Top